Jämtlanninpystykorvapentue s. 04.10.2010

FIN KVA S KVA Täysiajan Jimmy KARH1 x FIN KVA FIN MVA EE MVA EEV-10 Ronja

Ronjan pentue on ensimmäinen jämtlanninpystykorvapentue Joensivun kennelnimen alle, vaikka Ronja onkin tavallaan jo toisessa polvessa "omia kasvatteja". Ronjan emän emä oli Arin isän omistama FIN KVA Tolmin Sindi, joka oli aikanaan myös kennelkerhon mestarinarttu hirvenhaukkukokeissa. Sindin tytär ja Ronjan emä Sohvi loukkaantui autokolarissa, mutta ehti näyttää taitonsa käytännön hirvenmetsästyksessä. Ronjan isänä on FIN KVA & MVA Raipe.

 

Ronjan sisaruksista meillä kotona on ollut jo edesmennyt uros C.I.B FIN KVA & MVA V-08 EE MVA EEV-10 Mörri, sekä sijoituksessa narttu Hilma, jolla AVO1-tulos ja SERT. Muillekin sisaruksille olemme koittaneet saada tuloksia, ja muutamilla kokeissa käyneillä onkin AVO1-tuloksia, sekä näyttelytuloksia.

Ronja ja veljensä Mörri ovat haukkuneet myös karhua, molemmilla karhutaippari suoritettuna.

Ronja on lempeäluonteinen ja helposti käsiteltävä, kuten jämttin kuuluu ollakin. Meidän mielestämme jalostusnartulle on hyvä luonne vähintään yhtä tärkeä, kuin kunnon käyttöominaisuudetkin.

Pentueen isäksi valitsimme FIN KVA S KVA Täysiajan Jimmyn. "Jepellä" on myös virallinen karhunhaukkutaipumuskoe suoritettuna ja Jepen haukkuun on ammuttukin kaksi karhua muutamien "pomppukarhujen" lisäksi. Sisaruksilla on myös hyvin näyttöä kokeista ja näyttelyistä sekä karhutaippareitakin suoritettuna. Jepen isä FIN KVA & MVA FIN KVA-J S KVA Ukkoteeren Raiku ei paljon esittelyjä kaipaa… Vuoden eräkoiraksikin tittelöidylle Raikulle on ammuttu 69 karhua ja reilu repullinen hirviä jne…

Jeppe on myös hienoluonteinen jämtti, johon saimme tutustua paremmin pitemmän aikaa kotonamme, kun käytiin Jepen kanssa muutamissa näyttelyissä. "Näyttelykiertueen" kruunasi SERT CACIB ja VSP Kuopion KV-näyttelystä. Kiitos tästä omistaja-Reijolle!

Tässä yhdistelmässä olemme hakeneet erityisesti hyviä karhuveriä ja vahvaa näyttöä hirvenhaukkujina.

FI KVA FI MVA EE MVA EEV-10 VV-14 Ronja KARH1

C.I.B. FI KVA SE KVA Täysiajan Jimmy KARH1

Pennut 5 urosta ja 3 narttua:

FI KVA Joensivun Korven Kelmi Om. Mika Raiskio

FI KVA Joensivun Korven Kero Om. Pauli Myllylä

FI KVA FI MVA Joensivun Korven Kuovza Om. Ari Lampinen ja Kirsimarja Vessari

Joensivun Korven Kievra HIRV-1 AVO EH Om. Tuomo Kivimäki

Joensivun Korven Kaira HIRV-1 JUN EH Om. Olli Sironen
Joensivun Korven Kemppi 4x HIRV-1 JUN H Om. Samu Päljänoja
Joensivun Korven Kuura JUN ERI Om. Jaakko Ojaluoma
FI KVA Joensivun Korven Kira KÄY-ERI Om. Sonja ja Jussi Parjanen